The Scent of Mint and Roses - life in a garden in the making

"Ajan pysäyttäminen ei ole puutarhan idea, vaan kaiken aikaa eteenpäin virtaavista ja muuttuvista, varsin välähdysmäisistä hetkistä nauttiminen." (Mari Mörö: Melkein kaikki itää - puutarhaa pihan täydeltä)
"Garden is not about pausing time but enjoying the constantly forward flowing transient moments."

Tervetuloa aloittelevan bloggaajan ja kotipuutarhurin maailmaan! Welcome to a beginner blogger and amateur gardener's world!

maanantai 4. helmikuuta 2013

Talviversoja - Winter stalks

Puutarhurinopinnot tuovat aivan uutta syvyyttä ympäristön havainnointiin. Lähdin lähipuistoon kuvaamaan talviversoja ja löysin sieltä yllättävän lajirunsauden. Tämä Pajuniityn puisto Nummelassa on verrattain nuori puisto, mutta sinne on istutettu näyttäviin ryhmiin monia puulajeja.

My gardener studies have brought new depth to how I observe the surroundings. I took a stroll at a nearby park to photograph winter stalks and found surprisingly many species of trees and shrubs. The park is relatively young, but it includes nicely arranged groups of trees from different species.

Korallikanukka, Cornus alba 'Sibirica'. Siberian Dogwood.

 Terijoensalava, Salix fragilis 'Bullata'. Crack Willow.
 
 Vuorijalava, Ulmus glabra. Wych Elm or Scots Elm.

 Palsamipoppeli, Populus balsamifera 'Elongata'. Balsam Poplar.

Aika on vierähtänyt niin, etten ole muistanut toivottaa tervetulleeksi uusia lukijoita. Lämpimästi tervetuloa siis, Marietta, Pirjo, Tarja ja Laura!


9 kommenttia:

 1. Vau! Mitä sinä opiskelet? Haluaisin myös opiskella jotain puutarhaan liittyvää, mutta on liian fyysinen ala. Minulla on selkärankareuma ja vähän väliä jokin nivel tai jänne tulehtuu.

  VastaaPoista
 2. Suoritan puutarhatalouden perustutkintoa viheralan osaamisalalla. Opinnot kestävät kaksi vuotta. Vuoden 2014 lopussa minun pitäisi siis olla puutarhuri:). Opintoihin kuuluu tosiaan työjaksoja. Ammattikorkeakouluopinnot eivät ymmärtääkseni ole niinkään fyysisesti rasittavia.

  VastaaPoista
 3. Onnea opintielle! Hienon värisiä versoja1

  VastaaPoista
 4. Todella miellyttävä katsella sivujasi, huolellinen ulkoasu antaa oikeuden kasvien kuville ja tietojen lukemiselle. Olet siis onnistunut <3 Hyviä opinojen aikoja Sinulle t. Anneli Inarista,( kuvisope )!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli! Mukavaa talvenjatkoa sinne Inariin:).

   Poista
 5. Hei - toki saat lainata kärhökuviani! =)

  VastaaPoista